fbpx

Kako se obuci za fotografisanje?

✔ Sve boje i modeli odece su OK.
Moj savet je da ne nosis stil koji je u trendu sada, a sumnjas da ce dogodine izgledati glupo i izlizano. Fotografije koje uradimo će biti tu ‘zauvek’, bilo bi lepo da izlgedaju dobro i kada ih pogledamo za koju godinu 🙂
✔ Koza, kosa, nokti – uredno.

Molim te samo dve stvari:

NE logo na odeci – Logo je zasticen i ne smem ga fotografisati. Nemam ja dozvolu Adidasa, Nike, niti bilo koje kompanije. Ako eventualno zastitni znak postoji, neka ne bude veci od naprimer, tvog dlana, jer ga moram ukloniti.
Dakle nemoj obući Adidasove ‘tri strafte’, jer je to njihov zastitni znak (pored logoa Adidas). U ovom slucaju bi trebalo da celom dužinom da ih obrišem u photoshopu, sto je tesko smaranje.

Sportska odeca uvek ima logo, i jasno mi je da je tesko izbeci, samo gledaj da ne bude ogroman, kao primer gore. Ovaj lik… gomila malih Kappa logoa ne olakšava stvari.

NE print na odeci – Ovo uključuje tude fotografije ili natpise. Naprimer: “I love Novi Sad” ili print Novog Sada na majci koji je autor zastitio.

To je to – ako si ovo razumeo, cekam te na fotkanju 🙂

Ovo su dobre kombinacije odece za fotografisanje jer, odeca nije presarena, i uklapa se u boje ambijenta.
2-3 harmonicne boje = dobre fotke.
Previse boja = izgledaš kao pajac = loše fotke.


✔ Za devojke sminka – najbolje prirodan izgled. Pokrij nepravilnosti to je najvažnije, bubuljice i crvenilo.

✔ Vas nekoliko pozira? Ko želi da izgleda kao crna ovca i jedini ispada iz grupe? Dogovorite se za do 3 boje. Stil uskladite – svi formalno ili svi casual ili svi sportsko, zavisi šta fotografišemo.