Besplatno fotografisanje

Kul, zelis da te fotografisem?

Prvenstveno, nije presudno kako izgledas, niti su bitne tvoje godine, naprimer već mesecima tražim nekoga starijeg + gojaznog, da trenira 🙂
90% radova koje vidiš ovde na sajtu sam napravio upravo ovako – u dogovoru sa nepoznatim ljudima, poput tebe.

Zasto fotografsem besplatno?
1) Modeli su skupi.
2) Fotografije prodajem na Internetu. Kako bih ih mogao prodavati (jer moram da platim racune, opremu …) jedino mi je neophodna – tvoja saglanost (ovde je možes pročitati). Popuni se za minut, tokom fotografisanja, na mobilnom ili na papiru. Fotografije cu poslati agencijama koje ih postave na njihov sajt i prodaju, naprimer Cavan je jedna od njih. Ako fotografiju neko kupi, najcesce su to marketing agencije, blogeri, novinske kuće i slicno, kojima je ok da plate za njih, mada nikada ne znam tacno ko ih je kupio.

Sta ti imas od toga?
Sve fotografije koji napravimo, cu ti besplatno poslati u velikoj rezoluciji, bez mog potpisa i necu tražiti nikakvu nadoknadu. Mozes ih koristiti za svoju licnu promociju (tvoji profili na socijalnim mrezama, tvoj sajt/reklama/modeling book/tvoja firma/ itd).
Nemoj ih kaciti na Internet da se prodaju ili besplatno deliti 🙂

Koje teme su meni interesantne?

Mene lozi da fotografišem ljude u njihovom prirodnom ambijentu, u kome se osećaju dobro i ne glumataju ono sto nisu 🙂

Dok profesionalni model treab da se snadje u bilo kojoj situaciji, to ne očekujem od tebe. Dakle, vrlo prosto, ako se osecaš prijatno = najbolje fotke. Zbog toga je volim da imam plan i da skontam gde se ti osecas dobro. Posto te ne poznajem, neka od ovih pitanja mozda vrate interesantan odgovor uz koji ćemo skontati sta dalje, ako ne, onda cu ja dati ideju.

  • Imas li predlog za fotografisanje? Možda tvoj posao ili hobi u kom uzivas? Da li treniraš nešto, cak se i sah računa 😉
  • Zelis li da povedes prijatelja/prijateljicu, decka/devojku, ljubavnika/ljubavnicu koji žele da se fotografisu sa tobom?
  • Neku dobru lokaciju u Novom Sadu ili malo dalje? Fensi enterijer? Ili možda neki ruinirani, mracan i zajeban enterijer koji dobro ide uz temu?
  • Kucni ljubimci pas/mačka/tigar/zebra? Jedna devojka je setala macku na povodcu!
  • Motor? Bicikl? Auto? Skaces li sa padobranom?
  • Kuvar si i trebaju ti dobre fotografije hrane? Obožavam da jedem haha.
  • Mozda imaš neki predmet ili prozivod koji se lepo fotografiše, ili si preduzetnik i pravis … ? Imam na raspolaganju studio …

Slobodno mi pošalji poruku ako si zainteresovan/a, Instagram (češće proveravam) ili Facebook.