Kako se obuci za fotografisanje?

✔ Sve boje i modeli odece su OK.
Moj savet je da ne nosis stil koji vristi da je u trendu sada, jer to samo znači da će za godinu ili dve izgledati glupo i izlizano. Fotografije koje uradimo će biti tu ‘zauvek’, bilo bi lepo da izlgedaju dobro i kada ih pogledamo za koju godinu 🙂
✔ Koža, kosa, nokti – uredno.

Molim te samo dve stvari:

NE logo na odeci – Logo je zasticen i ne smem ga fotografisati. Nemam ja dozvolu Adidasa, Nike, niti bilo koje kompanije. Ako eventualno zastitni znak postoji, neka ne bude veci od naprimer, tvog dlana, jer ga moram ukloniti.
Dakle nemoj obući Adidasove ‘tri strafte’, jer je to njihov zastitni znak (pored logoa Adidas). U ovom slucaju bi trebalo da celom dužinom da ih obrišem u photoshopu, sto je tesko smaranje.

Sportska odeca uvek ima logo, i jasno mi je da je tesko izbeci, samo gledaj da ne bude ogroman, kao primer gore. Ovaj lik… gomila malih Kappa logoa ne olakšava stvari.

NE print na odeci – Ovo uključuje tude fotografije ili natpise. Naprimer: “I love Novi Sad” ili print Novog Sada na majci koji je autor zastitio.

To je to – ako si ovo razumeo, cekam te na fotkanju 🙂

Ovo su dobre kombinacije odece za fotografisanje jer, odeca nije presarena, i uklapa se u boje ambijenta.
2-3 harmonicne boje = dobre fotke.
Previse boja = izgledaš kao pajac = loše fotke.


Frizura – trudi se da izbegneš frizure koje prekrivaju oči, ili na neki način prave senke na licu od napred

✔ Za devojke šminka – najbolje klasičan i prirodan izgled. 
Pokrij nepravilnosti to je najvažnije, bubuljice i crvenilo. U suštini je šminka poželjna, ali ako ne fotografišemo modnu fotografiju, nona ne treba da privlači na sebe pažnju, već ti 🙂
Ako je nanosiš pazi da sminku dobro “pomešaš”, blenduješ, da kožom na vratu jer će se videti ako je tamo najednom nema 😅

Ukoliko fotografišemo u studiju

Za formalan potret bilo koje vrste rukavi su bitni. Kratki rukavi su pogrešan izbor jer odvlače pažnju od lica.

Vrat. Široki izrezi na vratu stvaraju, po istom principu, privlače pažnju na sebe/kožu i odvlače od lica. Time takođe dodaju na “težini”, te širok izrez dodaje kilograme, stoga ih izbegavajte.
Visok izrez, rol kragna ili V izrez daju znatno prijatniji izgled.

✔ Vas nekoliko pozira? Ko želi da izgleda kao crna ovca i jedini ispada iz grupe? Zbog toga dogovorite se za do 3 boje koje nosite.
Stil uskladite – svi formalno ili svi casual ili svi sportsko, zavisi šta fotografišemo.
Boje odredimo da li ćete svi svetle ili tamne, tople ili hladne.