Kako se obuci za fotografisanje?

✔ Sve boje i modeli odece su OK.
Moj savet je da ne nosiš stil koji je u trendu ove sezone, a jasno je da ce dogodine izgledati glupo. Fotografije koje uradimo će biti tu ‘zauvek’, bilo bi lepo da izlgedaju dobro i kada ih pogledamo za koju godinu 🙂
✔ Koža, kosa, nokti – uredno.

Molim te samo dve stvari:

NE logo na odeci – Logo je zaštićen i ne smem ga fotografisati. Nemam ja dozvolu Adidasa, Nike, niti bilo koje kompanije. Ako eventualno žaštitni znak postoji, neka ne bude veći od naprimer, tvog dlana, jer ga moram ukloniti.
Dakle nemoj obući Adidasove ‘tri štrafte’, jer je to njihov žastitni znak (pored logoa Adidas). U ovom slucaju bi trebalo da celom dužinom da ih obrišem u photoshopu, što je teško.

Sportska odeća uvek ima logo, i jasno mi je da je tesko izbeci, samo gledaj da ne bude ogroman, kao primer gore.Ovaj lik me je ubio sa izborom, gomila malih Kappa logoa ne olakšava stvari.

NE print na odeci – Ovo uključuje tuđe fotografije ili natpise. Naprimer: “I love Novi Sad” ili print Novog Sada na majci koji je autor zastitio.

To je to – ako si ovo razumeo, cekam te na fotkanju 🙂

Ovo su dobre kombinacije odece za fotografisanje jer, odeća nije prešarena, i uklapa se u boje ambijenta. 2-3 boje koje su medjusobno slične i harmonične = dobre fotke.
Gomilu boja = izgledaš kao pajac = loše fotke.


✔ Devojke šminka – najbolje prirodan izgled, ako želis jače ok. Pojačaj slobodno jer kamera ne vidi tako detaljno kao ljudsko oko. Pokrij nepravilnosti to je najvažnije, bubuljice i crvenilo. Molim Vas ako je moguce zaobidjite nagogradnje nokitju, meni lično izgledaju bljak, i izgledace loše ubrzo 😀

✔ Vas 2,3,4,5 pozira … ko želi da izgleda kao crna ovca i jedini ispada iz grupe!? Dogovorite se za do 3 boje. Stil uskladite – svi formalno ili svi casual ili svi sportsko, zavisi šta fotografišemo.